autoverzekering Audi

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

autoverzekering Audi.

Het merk “Audi” misschien wel een van de grootste merken van de wereld. In Ingolstadt in Duitsland staat de fabriek van misschien wel een van de mooiste autofabrikanten. Op dit moment werken er bijna zo’n 60.000 werknemers elke dag bij Audi. Dat zijn toch immens grote aantallen. De omzet is de afgelopen jaren gegroeid tot wel zo’n 60 miljard euro. Het merk Audi heeft zich de afgelopen jaren erg sterk ontwikkeld  voornamelijk in het dure segment. De ene na de andere mooie auto wordt ontwikkeld of er komt een nieuwe variant uit. Maar hoe is het merk Audi eingelijk ontstaan

Het merk Audi is in 1899 opgericht. De eerste naam die het aangenomen had was “ Horch automobielwerke” Het bedrijf is opgericht door 3 partners, waarvan één, een ex benz medewerker was genaamd: August Horch. In het begin liep deze samenwerking erg goed. Na 11 jaar produceren kwam er een einde aan de samenwerking. August Horch wilde voornamelijk bekendheid creëren voor het automerk via de autosport. Zoals bekend zijn de kosten om mee te kunnn doen in de autosport erg hoog. August Horch gaf hier teveel geld aan uit zodat zijn partners geen andere oplossing zagen dan het het ontslaan van hun technische directeur.

August Horch gaf zich hiermee niet gewonnen maar kon middels via een investering een nieuwe autofabriek op richten. Alleen hij had een probleem zijn voormalige zakenpartners hadden inmiddels het automerk Horch als automerk gedeponeerd. Hierdoor kon hij zijn eigen naam niet meer gebruiken. De zoon van zijn nieuwe zakenpartner komt voor een oplossing. Wisten jullie dat Audi, horch in het latijns is ? Hiermee werd het probleem in een keer opgelost. Het nieuwe merknaam Audi was geboren.

Onafhankelijk de goedkoopste autoverzekering vergelijken.
Direct berekenen en afsluiten binnen 3 minuten.

Een aantal jaren later gaan de merken: Audi, DKW, Horch en Wanderer over tot een nieuw holding: Auto Union. De merken bleven in de jaren dertig apart naast elkaar bestaan. Leuk om te weten is dat het logo de vier bekende in elkaar gehaakte ringen. Geïnspireerd is op de olympische spelen die in 1936 naar de Duitsland zou komen. De 4 ringen staan afzonderlijk voor elk merk door ze in elkaar te haken wordt de samenwerking gesymboleert. De auto union heeft tijdens de tweede wereldoorlog geen auto’s geproduceerd maar er werden legervoertuigen gemaakt. Mecrceds benz heeft na de oorlog de fabriek overgenomen. Pas na een pauze van 25 jaar. Werden daar de zeer succesvolle Audi 50,65,80 en de Audi 100 gemaakt.

In 1965 werd er een opmerkelijke overname ingang gezet. Het andere bekende Volkswagen wil de het Auto Union van Mercedes Benz overnemen. Een heel groot deel van de aandeelhouders was het hier niet mee eens. Ze waren bang dat er een nieuwe grote concurrent bij kwam. Bovendien zou er ook veel kennis van voor de oorlog in andere handen komen. Toch lukte het om met een kleine meerderheid van de raad van bestuur Auto Union over te drage aan Volkswagen. Bovendien werd er een model meeverkocht van waarvan Medecedes niet overtuigd was dat dit model goed ging lopen maar wel een heel modern motorblok had. Het model Audi 60 werd overgedragen aan volkswagen. De Audi 60 werd een van de grootste succes sinds de oprichting van het merk Audi.

In de jaren zeventig werden er in rap tempo verschillende modellen geïntroduceerd die zo goed aansloegen dat deze ook een redding waren voor het moederbedrijf “Volkswagen” De Audi 50 was in feite de volkswagen polo. Daarnaast werd de volkswagen passat iets aangepast en als Audi 80 in de markt gezet. Beide types gaan in de daarop volgende jaren steeds meer hun eigen weg en krijgen beide een complete ontwikkeling. Audi heeft zich binnen het Volkswagen concern steeds meer ontwikkeld als luxemerk. Als klap op de vuurpijl ontwikkelde Audi het quattro concept. Hiermee haalde het vrijwel elke overwinning binnen op elke rally waar de Audi aan meedeed.

Helaas is in september 2015 aan het licht gekomen dat Audi betrokken is geweest in het zogenaamde “uitstootschandaal” Er is op grote schaal fraude gepleegd met de emissiewaarden van dieselauto’s. Jarenlang hebben deze valse waarden afgegeven om zo de auto’s milieu vriendelijker en zuiniger te laten lijken dan dat ze in werkelijkheid zijn. Wanneer de auto op een testbank werd geplaatst activeerde er bepaalde computersoftware waardoor de auto veel zuiniger werd dan in werkelijkheid was.

Audi heeft momenteel een groot aantal productiebedrijven. Zo wordt er geproduceerd in Duitsland ondermeer in: Ingolstadt, Neckarsulm. In België staat ook fabriek in Brussel, daarnaast wordt er nog geproduceerd in Gyor (Hongarije) en Bratislava (Slowakije).

Audi heeft momenteel de volgende modellen op de markt: A1, A3, A4, A5, A6, A7, A8. Vervolgens zijn er ook de Q2, Q3, Q5, Q7 en de Audi TT op de markt. Daarnaast heeft Audi ook verschillende S-modellen en R/RS modellen op de markt gebracht. De S-modellen zijn: S1, S3, S4, SQ5, S6, S7, SQ7, S8 en de TTS. De overige R/RS modellen zijn: RS3, RS Q3, RS4, RS5, RS6, RS7, TT RS en de welbekende Audi R8.

Wanneer u op zoek bent naar een geschikte audi autoverzekering, dan bent u bij ons aan het juiste adres hiervoor. Wij zorgen er altijd voor dat er een prima dekking geregeld wordt, voor uw Audi. Zodat u onbezorgd kan genieten van uw automobiel. Wanneer er toch een moment dat komen dat u de verzekering nodig heeft. Zorgen wij ervoor dat alle bijkomende zorgen en verplichtingen uit handen genomen worden. De autoverzekering voor uw audi kan u bij ons online of telefonisch afsluiten.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.